środa, 30 grudnia 2015

Pasta z ciecierzycy i kolendry

Święta, święta i po świętach, można wrócić do kuchni. Wszystkie brzuchy przeciążone kapustami i mięsiwami zapraszam na lekką, świeżą pastę z ciecierzycy i kolendry.

Składniki:
  • 1 puszka ciecierzycy lub 400 gr ugotowanej
  • 1 pęczek kolendry z łodyżkami, posiekany
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 2 łyżki soku z limonki 
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1/2 łyżeczki kuminu mielonego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1/4 łyżeczki mielonej kolendry
  • sól do smaku (ok 1/4 łyżeczki)
Cieciorkę odsączamy niezbyt dokładnie z zalewy i miksujemy z resztą składników na niezbyt gładka pastę. Smacznego!


1 komentarz:

Martyna pisze...

Musi być bardzo aromatyczna :)